Hindistan kripto para ‘yı yasaklıyor!

Spread the love

Reuters’in üst düzey bir hükümet yetkilisine atıfta bulunan yeni bir rapora göre, Hindistan’da önerilen bir yasa, ülkedeki bitcoin gibi kripto para birimlerini benimsemeyi, ticaretini ve hatta tutmayı suç haline getirecek . Hindistan’da yaklaşık 8 milyon insanın bir tür kripto para birimi tuttuğu tahmin ediliyor.

Hareket, Ocak ayından itibaren Hindistan için dijital bir para birimi yaratmayı amaçlayan ve aynı zamanda bitcoin, eter ve dogecoin gibi rakip kripto para birimlerini yasaklayan bir hükümet önerisini sonuçlandıracak. Ancak yasak yasa haline gelse bile, Hindistan’daki tüccarlar sağlıklı bir ödemesiz süreye sahip olabilir.

Reuters’e göre , yasanın henüz kamuoyuna açıklanmayan son taslak versiyonu, herhangi bir potansiyel ceza uygulanmadan önce Hindistan’daki kripto para sahiplerine ellerinde bulunanlardan kurtulmaları için altı ay süre tanıyacak, ancak diğer bazı detaylar hala belirsiz. Örneğin, hapis cezası masanın dışında görünmese de, kripto para tutarken yakalanan birinin ne tür cezalarla karşılaşabileceği net değil.

Hindistan hükümeti bir süredir kripto para birimlerine düşman olsa da, son zamanlarda Bitcoin topluluğunda Hindistan’ın doğrudan bir yasaktan ziyade bir vergi gibi bir şey düşünebileceği konusunda biraz iyimserlik vardı.

Hindistan’ın ABD Hazine Bakanlığı versiyonunun bir kolu olan Merkezi Ekonomik İstihbarat Bürosu (CEIB), Aralık ayında tüm kripto para birimi işlemlerinde% 18’lik potansiyel bir vergi uyguladı . Bu türden ağır bir vergi, yılda tahmini 1 milyar dolar getirecektir, ancak şimdi hükümet çok daha fazla rota eylemi yapacak gibi görünüyor.

Başbakan Narendra Modi, Reuters’ın yaptığı bir değerlendirmeye göre yasayı geçirecek oylara sahip olabilir, ancak yasanın hangi versiyonunun nihayetinde değiştirilmeyeceği belli değil.