Sony PSVR2 tanıtım tarihi hakkında ilk detaylar geldi

Spread the love

PlayStation 5 ile hedefledikleri satış rakamına ulaşan Sony, konsol için çalışmalarına devam ediyor. PS5’i aksesuarlarla desteklemek isteyen Sony, geçtiğimiz aylarda yeni bir PSVR üzerinde çalıştığını belirtti. VR seti hakkında çok az detay mevcut. Ancak son raporlara göre Sony, PSVR2 için 2022 yılının sonunu hedefliyor.

Geçtiğimiz yıllarda hem büyük hem de küçük pek çok firma VR platformuna yatırım yaptı. Ancak bir türlü beklenen patlama yaşanmadı.

Sony PSVR2 2022 sonunda gelecek
Bloomberg‘in raporuna göre Japon teknoloji şirketi, PSVR2’yi 2022 yılının sonuna doğru piyasaya sürecek. Rapor, Sony’nin VR setini “tatil sezonunda” tanıtacağını belirtti. Bu da Kasım 2022 ile Ocak 2023 arasına denk geliyor. Ek olarak, yeni VR setinin LCD yerine Samsung üretimi OLED panel ile geleceği söyleniyor.

Sony PSVR2 için OLED paneller büyük önem taşıyor. VR setlerinde görüntü kalitesine etki eden en önemli faktörlerden birisi de kullanılan panel ve panelin çözünürlüğü. Samsung üretimi OLED panellerin kullanımın, VR deneyimini bir üst seviyeye taşıyacaktır.

Neler biliyoruz?
Sony, Şubat ayında yeni bir VR seti üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bunun üzerine şirket, yeni VR setinde kullanılacak kontrolcülerin görsellerini de paylaştı.

Tüm bunlara ek olarak, yeni VR seti daha yüksek çözünürlüğe, daha geniş görüş açısına ve daha hassas kontrolcülere sahip olacak. Sızıntılar, PSVR2’nin 4000 X 2040 çözünürlüğe sahip olacağı yönünde.

kaynak.shiftdelete.com