Android 12 ile oyunlardaki indirme süreleri tarih oluyor

Spread the love

Teknoloji tüm hızıyla gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler sadece donanım tarafında değil, yazılım tarafında da karşımıza çıkıyor. İşler dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olan Android için de farklı değil. Sürekli güncellenen yazılım, dönem dönem yeni özellikler getiriyor.

Son çıkan versiyon ise Android 12 oldu. İşletim sistemi, bir süre önce Google tarafından düzenlenen bir etkinlikte ortaya çıktı. Özellikle tasarım anlamında ciddi yenilikler sunan Android 12, yeni özellikleriyle dikkatleri üzerine çekti. Söz konusu özelliklerden biri ise oyun tarafında karşımıza çıkıyor. Oyun oynamak için bekleme derdi sona eriyor.

Android 12 oyunları inmeden oynamanıza izin verecek
Daha yüksek internet ve mobil veri hızları, uygulama indirrken bekleme sürelerini kısaltıyor. Ancak gelişen teknoloji ve zamanın değerli olması, bu süreleri bir çekilmez yapıyor. Neyse ki alternatif çözümler üzerinde çalışmalar sürüyor. Örneğin WhatsApp kısa süre önce videoları indirmeye gerek kalmadan izleyebileceğiniz özelliği kullanıma sundu. Bir başka benzer özellik ise Netflix’e geldi. Popüler dijital yayın platformu, abonelerin kısmen indirilen şovları izlemesine izin verdi.

Şimdi ise Google, benzer bir özellik ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Mobil oyunlar için yeni bir özellik geliştiren şirket, Android 12 ile bir oyunu indirmeyi tamamlamadan çok önce başlatmanıza izin verecek. Şirket uygulamayı indiren kullanıcının oyuna başlama süresinin yarı yarıya kısalacağını iddia ediyor. Peki bu nasıl olacak?

Örneğin 127 MB‘lık bir oyunun yalnızca yüzde 20 indirmeyle oynamaya hazır hale gelecek. Geliştiriciler için açık olan özellik, şu an beta sürecinde. Ancak kısa süre içerisinde tüm Google Play Store oyunlarında varsayılan olarak gelecek. Ne yazık ki sadece Android 12 güncellemesi alan telefonlarda çalışması bekleniyor. Bu Google‘ın oyuncularının işini kolaylaştırmak için yaptığı ilk hamle değil.

Teknoloji devi, geçmişte dijital oyunların önündeki bazı engelleri yıkmaya çalıştı. Şirket özellikle 2018’de getirdiği hızlı oyunlar ile kullanıcıların beğenisini kazandı. Ayrıca Stadia ile bulut teknolojilerine girişen Google, oyun sektörüne en ilgili teknoloji şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Yeni özelliğin ne zaman geleceği bilinmese de yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

kaynak.shiftdelete.com