‘Profilime kim baktı?’ efsanesini denedik!

Spread the love

En büyük kullanıcı kitlesine sahip sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da bugün Profilime KimBaktı etiketi Türkiye gündemine yerleşti. Halihazırda birçok benzer ve uygulama kullananların da yorumda bulunduğu etiketlerdeki bir siteyi seçtik ve giriş yaptık.

Profilime bakan var mı? Sorusunun cevabını aramak için giriş yaptığımız siteye Twitter hesabınız ile giriş yapmanız gerekmekte. Şimdiden uyaralım, önemli ve değer verdiğiniz bir hesabınız ile bu tarz uygulama ya da sitelere Instagram, Twitter ve diğer sosyal ağ bilgileriniz ile yapmamanız, hesabınızın çalınmasını önleyecektir.

Giriş yaptıktan sonra karşımıza çıkan panelde profilimize kimlerin ne zaman baktığını, bakan kişinin kullanıcı adı gibi verileri görüntüledik. Güvenli olmayan bu siteye giriş yaptıktan sonra başımıza tahmin ettiğimiz gibi bir olay geldi ve hesabımız ele geçirildi. Bu acı tecrübe ile gördük ki, profilimize kimin baktığını görmek istemek, hesabınız için büyük bir risk oluşturuyor.

Hesap bağlantısı nasıl kaldırılır?
Bu tarz bir siteye giriş yapmak için izin verdiyseniz, en hızlı şekilde hesabınız ve site arasındaki bağlantıyı kaldırmanız gerekiyor. Bunun için Twitter ayarlarında Güvenlik ve Hesap Erişimi > Uygulamalar ve Oturumlar > Bağlı Uygulamalar menüsü altında giriş yaptığınız site ve uygulamaların bağlantısını kaldırabilirsiniz.

kaynak.shiftdelete.com