Araştırma sonuçları şaşırttı: Video oyunları, doğayı öğretiyor!

Spread the love

Video oyunlarıyla ilgili pek çok farklı görüş var. Kimileri şiddetin video oyunlarının olumlu, kimileriyse tam tersine olumsuz olduğu düşüncesinde. Ancak yapılan bir araştırma, oyunların faydalarından birini ortaya koyuyor.

Exeter Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, video oyunlarının oyunculara gerçek vahşi yaşamı nasıl tanımlayacaklarını ve hayvan davranışlarını nasıl tahmin edeceklerini söylüyor.

Video oyunları, iletişim için bir güç
Red Dead Redemption 2 (RDR2) üzerinden gerçekleştirilen araştırmada, 200 hayvan türünün simülasyonları incelendi. Araştırmacılar, oyuncuların ortalama olarak bir testte 15 hayvandan 10’unu, oyuncu olmayanların ise üç tanesini tanımlayabildiğini söyledi. Öte yandan oyun tekniklerinin iletişim için bir güç olabileceği ifade edildi.

Exeter Üniversitesi’nin yanı sıra Cornwall’daki Truro Koleji’nden araştırmacıların da katıldığı deneyin sonucunda bazı oyuncuların hayvan davranışları ve ekolojisi hakkında artan bilgiler edindiği, ayrıca oyuncuların vahşi yaşamı tanımlamada iyi olduğu belirtildi.

Çalışmayla ilgili konuşan Truro Koleji’nden Ned Crowley, “Büyük bütçeli oyunların koruma hakkında mesajlar içermesini beklemiyoruz. Ancak eğitimciler ve çevreciler oyunlarda kullanılan tekniklerden bir şeyler öğrenebilir. Bilgisayarda iç mekanlarda olmak genellikle doğayla ilgilenmenin önünü tıkıyor gibi gözükür. Ancak bulgularımız oyunların hayvanlar hakkında insanlara çok şey öğretebileceğini gösteriyor” dedi.

kaynak.shiftdelete.com