SK hynix, 9 Milyar Dolara Intel NAND Flash Bellek İşletmesini Satın Alacak

Spread the love

SK hynix ve Intel, 20 Ekim KST’de, SK hynix’in Intel’in NAND bellek ve depolama işini 9 milyar dolara satın alacağı bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

İşlem, NAND SSD işini, NAND bileşen ve wafer işini ve Çin’deki Dalian NAND bellek üretim tesisini içeriyor. Intel, farklı Intel Optane işini sürdürecek.

SK hynix ve Intel, 2021’in sonlarında beklenen gerekli resmi onayları almak için çaba gösterecek.

Bu onayların alınmasının ardından SK hynix, Intel’den NAND SSD işini (NAND SSD ile ilişkili IP ve çalışanlar dahil) ve Dalian tesisini satın alacak.

7 milyar dolarlık ilk ödeme ile. SK hynix, Mart 2025’te gerçekleşmesi beklenen NAND flash gofretlerin, Ar-Ge çalışanlarının ve Dalian fabrik iş gücünün üretimi ve tasarımı ile ilgili IP dahil olmak üzere kalan varlıkları Intel’den satın alacak.

Anlaşma uyarınca Intel, Dalian Hafızalı Üretim Tesisinde NAND gofret üretmeye devam edecek ve NAND flash gofretlerin üretimi ve tasarımıyla ilgili tüm IP’yi son kapanışa kadar elinde tutacak.

Bu satın alma ile SK hynix, hızla büyüyen NAND flash alanında kurumsal SSD’ler de dahil olmak üzere depolama çözümlerinin rekabet gücünü artırmayı ve ayrıca sektördeki önde gelen küresel yarı iletken şirketlerinden biri olarak ilerlemeyi hedefliyor.

SK hynix, işlemin SK hynix’in bellek ekosistemini müşterilerin, ortakların, çalışanların ve hissedarların yararına büyütmesini sağlayacağını umuyor.