Tesla yapay zekalı şoförünü kiraya veriyor!

Spread the love

Uzun süredir otonom sürüş sistemlerini kullanıcılara paket halinde sunan Tesla, yeni bir sisteme geçildiğini duyurdu. Tesla kullanıcıları aylık ücret ödeyerek otonom sürüş hizmetinden yararlanabilecek.

Tesla otonom sürüş sisteminde aylık ödeme dönemi
Tesla, Full Self-Driving adı verilen otonom sürüş sistemi için aylık abonelik imkanı sunacağını açıkladı. Mobil uygulamada yapılan güncelleme ile eklenen yeni özellikten tüm Tesla sahipleri yararlanabilecek.

Elon Musk, Nisan 2020’de otonom sürüş asistanı için abonelik sistemine geçeceklerini duyurdu. Yaklaşık 1.5 sene sonra hayata geçirilen sistem, sık sık araç değiştiren kullanıcılar için beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

Tesla kullanıcıları aylık 199 dolar ödeyerek FSD (Full Self-Driving) hizmetinden yararlanabilecek. Kullanıcıların bu özelliğe sahip olabilmesi için HW3.0 adı verilen bilgisayara sahip olması gerekiyor. Yapay zeka işlemlerini gerçekleştiren HW3.0, 1.500 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Ömür boyu FSD hizmeti satın almak isteyen kullanıcılar eskiden olduğu gibi 10.000 dolar ücret ödeyerek otonom sürüş imkanından faydalanabilecek.

kaynak.shiftdelete.com