Amazon’un New World oyunundan ilginç Jeff Bezos yasağı!

Spread the love

Amazon’un yıllardır üzerinde çalıştığı MMORPG oyunu New World bu hafta içerisinde oyuncuların beğenisine sunuldu. İlk etapta oldukça olumlu geri dönüşler alan oyunla ilgili oldukça enteresan bir gerçek ortaya çıktı.

Oyunu kurduktan sonra karakter yaratma ekranına gelen oyuncular, Amazon‘un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos‘un ismini karakterlerine veremediklerini fark ettiler.

New World, karakterinize Bezos ismini koymanıza izin vermiyor
PC platformuna özel olarak, Steam üzerinden 109 TL fiyatla satışa sunulan New World, daha ilk haftadan büyük bir oyuncu kitlesi edinmeyi başardı. Bununla birlikte, oyunun karakter yaratma ekranına gelen oyuncuların bir kısmı oldukça ilginç bir sürprizle karşılaştı.

Buna göre Amazon, oyuncuların karakterlerine vermek istedikleri isimler konusunda bir kısıtlamaya gitmiş vaziyette. Üstelik bunlar, oyuncuların genel olarak kullandığı ırkçı veya küfürlü isimler de değil.

Oyuncular tarafından yapılan geri bildirime göre, karakter yaratma ekranında Amazon’un kurucusu Jeff Bezos‘un adını hiçbir şekilde kullanamıyorsunuz. Üstelik Amazon tarafından engellenen karakter isimleri bunla sınırlı değil. Diğer denenen karakter isimlerinden; JeffBezos, Wallet, Unionize Amazon, JeffB, Bez0S ve benzeri birçok kombinasyon da Amazon tarafından engellenmiş durumda.

Bu arada akıllara bu isimlerin daha önce alınmış olduğu fikri gelse de eğer daha önce alınmış bir isim seçerseniz, New World size bu ismin zaten kullanımda olduğunu belirten bir uyarı iletiyor. Bu anlamda Amazon’un bu isimlerin alınmasını istemediği düşünülüyor.

Konuyla ilgili henüz Amazon cephesinden resmi bir açıklama gelmiş değil. Bununla birlikte, gün içerisinde oyunun şimdilik PC’ye özel olduğunu belirten Amazon cephesi, New World’ün konsol versiyonlarına da göz kırpmıştı. Yarın itibarı ile inceleme ambargosu kalkacak olan oyunun inceleme puanları ve kullanıcı notlarının da bu hafta içerisinde gelmesi bekleniyor.

Peki sizler Amazon tarafından gerçekleştirilen bu kısıtlama hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

kaynak.shiftdelete.com