Xiaomi, 4K ekranlı akıllı telefonla geliyor!

Spread the love

Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi, yepyeni özelliklere sahip bir akıllı telefonu piyasaya sürecek. Sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Son olarak akıllı telefona ilişkin yeni bilgiler, Çin sertifika kurumu TENAA’da göründü. Buna göre, Xiaomi’nin yeni modeli 4K ekrana sahip olabilir. Ayrıca 4.400mAh pil gücü ve 64MP arka ana kamerasıyla da ilgi çekti.

Yeni cihaza ilişkin diğer ayrıntılara birlikte göz atalım…

Xiaomi 4K ekranlı telefonun özellikleri neler?
Xiaomi’ye ait 2109119BC model numaralı akıllı telefon, kısa süre önce TENAA’dan geçerek tasarımını ve birkaç önemli özelliğini gösterdi. GSMArena‘nın haberine göre, belki de en ilgi çekici yönü ekranı oldu. Söz konusu model, şirketin orta sınıf modellerinin çoğunda bulunan 6.55 inç OLED ekrana sahip.

Bununla birlikte, ekran 3.840 x 2.160 çözünürlüğü de barındırıyor. Böylece, Xiaomi ilk 4K ekranlı akıllı telefonunu piyasaya sürecek. Bu kategoride Sony Xperia 1 III de bulunuyor. Peki, Xiaomi’nin bu telefonu bir amiral gemisi mi? Diğer özellikler bunu doğrulamak için henüz yetersiz.

Yeni Xiaomi telefonu, 2.4GHz ve sekiz çekirdekli bir yonga setine sahip. Bu, birçok yeni orta sınıf Xiaomi telefonunda gördüğümüz Snapdragon 778G olabilir. Ancak kesin olmadığını belirtmekte fayda var. Telefon ayrıca 12 GB’a kadar RAM ve 512 GB depolama alanı sağlıyor.

64MP ana arka kameranın yanı sıra iki 8MP kamera daha destek veriyor. Telefonun tasarımı, ana sensörün etrafında kalın bir kamera halkası nedeniyle Xiaomi 10T Pro‘yu andırıyor. Bu arada, ön tarafta bir selfie (öz çekim) kamerası ise yok.

Telefonun kasası, yakın zamanda piyasaya sürülen 11 Lite NE 5G‘ye benzer şekilde oldukça ince. 158 mm uzunluğunda, 71,5 mm genişliğinde ve 7 mm’nin hemen altında kalınlığa sahipken 166 gram ağırlığında. Ayrıca bu Xiaomi cihaz, 4.400 mAh bataryaya sahip. Diğer dikkate değer özellikler arasında bir iris (göz) tanıma sensörü yer alıyor. Bununla birlikte, bir ekran altı parmak izi sensörü de var. Ancak cihaz, 3,5 mm kulaklık jakı ve microSD kart yuvasından yoksun.

kaynak.shiftdelete.com