2021 Apple Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

Spread the love

Her sene Apple, WWDC etkinliğinde Uygulama Tasarım ödüllerini geliştiricilere dağıtıyor. Kapsayıcılık, Zevk ve Eğlence, Etkileşim, Sosyal Etki, Görseller ve Grafikler ve İnovasyon olmakla toplam 6 kategoride ödül dağıtan şirket, son 20 yılda 250’den fazla geliştiriciyi ödüllendirdi. Kazananlara fiziksel bir ödül ve çalışmalarına devam edebilmeleri için bir donanım sepeti gönderilecek.

2021 Apple Tasarım Ödülleri kazananları
Kapsayıcılık kategorisi: Kategorinin kazanan uygulamaları ve oyunları farklı geçmişlere, yeteneklere, dillere sahip kişileri destekleyerek herkes için mükemmel bir deneyim sunmalıdır.

Voice Dream Reader – Voice Dream Reader iki düzineden fazla dilde ister PDF ister web sayfası veya e-kitap olsun, neredeyse her dijital kaynaktan yazıları sesli okuyan bir metin seslendirme uygulamasıdır. Uygulamadan optimum bir okuma deneyimi almak için ton, aksan, tını, vurgu ve hız gibi birçok seçeneği özelleştirebiliyorsunuz.

HoloVista – Bir rol yapma oyunu olan HoloVista, unutulmaz bir oynanış deneyimi yaşamanız için farklı metin boyutları, metin kontrastı, ses ve görsel efekt yoğunluğu seçenekleri gibi çok çeşitli erişilebilirlik opsiyonları sunuyor.

Zevk ve Eğlence kategorisi: Kazananlardan Apple teknolojileriyle zenginleşen unutulmaz, ilgi çekici ve tatmin edici deneyimler sunmaları bekleniyor.

Pok Pok Playroom – Çocuklar için tasarlanmış bir oyun olan Pok Pok Playroom animasyonları, tasarımı ve büyüleyici etkileşimleriyle her yaştaki çocuğa keyifli bir deneyim yaşatıyor.

Etkileşim kategorisi: Bu kategorinin kazananları, platformlarına mükemmel bir şekilde adapte edilmiş kullanıcı dostu arayüzler ve zahmetsiz kontroller sunmalıdır.

CARROT Weather – Esprili hava durumu tahminleri, özelleştirilebilir widget seti ve eğlenceli arayüzüyle adeta hava durumu uygulamalarını yeni seviyeye taşıyor.

Bird Alone – Keşifsel etkileşimleri, gerçek dünyadaki hava durumuna, mevsime ve günün saatine bağlı olarak değişen akıllı bildirimleri, haptikleri, dinamik ses efektleri ve grafikleriyle oyunculara ilginç bir deneyim sunmayı başarıyor.

Sosyal Etki kategorisi: Kategorinin amacı kritik konulara ışık tutan ve yaşamımızı anlamlı bir şekilde iyileştiren uygulamaların parlaması.

Be My Eyes – Görme engelli veya görme bozukluğu bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılmış bir uygulama. Uygulama sayesinde görme engelliler 4.5 milyonu aşan gönülleri arayarak, bulundukları ortamı kamerayla gösterip onlardan çeşitli yardımlar alabiliyor.

Alba – Şehir yönetimi tarafından otel yapmak için yıkılan bir doğal koruma alanında, Alba’nın görevi vahşi yaşamı kurtarmak, koruma alanında bulunan köprüyü tamir etmek ve şehrin çevresindeki çöpü temizlemek. Alba’nın her indirilen kopyası için Madagaskar’daki bir yeniden ormanlaştırma projesini desteklemek için bir ağaç dikilecek.

İnovasyon kategorisi: Kazanan yapımlar Apple teknolojilerinin sıra dışı kullanımıyla kendi türünde ayrı bir yere oturan en gelişmiş deneyimi sağlamalıdır.

NaadSadhana – Tüm müzik türlerinde üretim yapan ve farklı uzmanlık seviyelerindeki müzisyenlerin, müziklerini sınırsız bir şekilde icra etmelerine ve yayınlamalarına yardımcı olan hepsi bir arada stüdyo kalitesindeki bir müzik uygulaması.

kaynak.shiftdelete.com