3D yazıcılar her ne kadar yüksek teknoloji ile üretilen ürünler olsa dahi bazı problemler yaşanabiliyor. 3D yazıcıların yaşadığı problemlerin çoğu filament ile ilgili olduğu görülmektedir. 3D yazıcı filamentlerinde birbirinden farklı sorunlar ile karşılaşılsa dahi bazı sorunlar ile daha sık karşılaşılıyor.
Bu yazımızda sizler için 3D Yazıcı Filamentlerinde Karşılaşılan Sorunlardan bahsedeceğiz.
3D Yazıcı Filamenti Tablaya Yapışmıyor
3D yazıcı filamentlerinde en sık karşılaşılan sorunlardan biri, filamentin tablaya yapışmamasıdır. 3D yazıcı filamentinin tablaya yapışmamasının pek çok farklı sebebi olabilir. Bu sebeplerden bazıları şu şekildedir;
- Ürünün üzerine inşa edileceği tabla düz olmayabilir.
- Baskı esnasında ilk katman çok hızlı bir şekilde yazdırılmış olabilir.
- Tabla ile nozul arasındaki mesafe doğru ayarlanmamış olabilir.
- Tablanın yüzeyi, 3D yazıcı filamentinin yapışması için uygun olmayabilir.
- Sıcaklık ve soğutma ayarlarında dengesizlik olabilir.
- Tabla temiz olmayabilir.
Bunların dışında, 3D yazıcı filamentinin tablaya yapışmamasının farklı nedenleri olabilir. Ancak saydığımız maddeler, en sık karşılaşılan problemlerdir.
3D Yazıcı Filamenti Sıkışması
3D yazıcılar, ömürleri boyunca kilogramlarca plastiği eritiyor ve bu erittiği plastiği ise oldukça ince bir delikten çıkartıyor. Hal böyle olunca 3D yazıcı filamenti sıkışması sorunu ile sık sık karşılaşılabiliyor.
3D yazıcı filamenti baskı esnasında sıkışabilir. Bu durum yaşanıyorsa, 3D yazıcının bazı elemanlarında filament tıkanmış demektir. 3D yazıcı filament, ekstruderde sıkışmış olabilir. Bunun nedeni ise ekstuderde yaşanan bir sorun da olabilir ya da 3D yazıcı filamentin nemli veya pis olması da olabilir.
3D yazıcı filamenti sıkışmasının bir başka nedeni ise nozzle’ın tıkanmasıdır. Nozzle’ın tıkanmasının farklı nedenleri olabilir. Ancak en sık karşılaşılan nedeni nozzle’da 3D yazıcı filamenti kalmasıdır.
3D Yazıcı Filamenti Akmıyor
3D yazıcı filamentinin akmamasının pek çok farklı sebebi vardır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;
- Nozzle ya da ekstruder tıkanmış olabilir.
- Filament bitmiş ya da hiç takılmamış olabilir.
- Nozzle tablaya çok yakın olabilir.
- Filament kopmuş olabilir.
- 3D yazıcının dişlileri deforme olmuş olabilir.
3D yazıcı filamentinin akmamasının temel nedenleri bu şekildedir. Ayrıca bazı durumlarda baskıya başlanmış olmasına rağmen nozzle’dan filament geç gelebilir. Bunun sebebi tıkanıklık değildir. Yani 3D yazıcı ile işleme başlanıldığında hemen filament gelmiyorsa, biraz beklemekte fayda var.
Bu yazımızda sizler için 3D Yazıcı Filamentlerinde Karşılaşılan; Tablaya Yapışmaması, Sıkışması ve Akmaması Sorunlarından bahsettik. Porima3D olarak 3D yazıcı filamenti satışı yapıyoruz. Satışını yaptığımız filamentlerin tamamı yüksek kalitede ve uygun fiyatlıdır. Havelsan, Roketsan, Aselsan, Vestel ve Renault gibi sektöründe önde gelen markalar ile iş birliği yapıyoruz. https://porima3d.com/ linki ile sitemiz üzerinden farklı ödeme yöntemlerini kullanarak güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Ürünlerimizden satın almaya karar verirseniz, ücretsiz ve hafta içi aynı gün kargo avantajımızdan yararlanabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir aksilik durumunda kolay iade / değişim imkanı da mevcuttur. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.