Fabrika izleme otomasyonu, kaynak ve maliyet açısından optimize edilmiş üretim yoluyla kuruluşunuzun yüksek düzeyde tesis ve makine kullanılabilirliği elde etmesine yardımcı olan bir uygulamadır. Endüstriyel otomasyon yazılımı olarak da bilinen çözümler, sensörler aracılığıyla alet ve üretim kaynaklarına bağlanır ve daha iyi atölye veri erişimi için ekipmanı entegre eder. Bu, üreticilere üretim verimliliklerini optimize etmede daha fazla görünürlük ve izlenebilirlik sağlamanın yanı sıra daha düşük maliyetler, iyileştirilmiş kalite ve artan esneklik sağlar.
Fabrika izleme otomasyonu, üretim ekipmanına gerçek zamanlı olarak bağlanmak için akıllı sensörler ve programlanabilir denetleyiciler kullanarak Endüstriyel IoT’nin veya IIot’un gücünden yararlanır. Bu, üretim sistemlerinin performansı hakkında daha fazla görünürlük sağlar. Yönetimin, gerektiğinde değişen üretim gereksinimleri için ayarları hızla yeniden yapılandırmasına olanak tanır.
Fabrika izleme otomasyon yazılımında akıllı sensörlerin kullanımı, bakım yönetimi için de kullanılabilir. Optimizasyon ve sürekli iyileştirme için veri toplayarak, aynı verileri kestirimci bakım için de kullanabilirsiniz. Makine öğrenimi algoritmaları, üretim makinesi sağlığındaki değişiklikleri kolayca tanımlayarak işletmenizin üretim hattınızdaki arızaları önlemesine yardımcı olur.
Bir üretim ortamındaki fabrika otomasyonu, maliyetleri düşürürken çıktıları ve verimliliği artırmak için daha karmaşık bir sistem oluşturmak için teknolojilerden yararlanır. Bu tür bir otomasyon, iş ağır makinelerle çalışırken insan operatörlerin karşılaşabileceği riskleri de azaltabilir.
Üreticilerin genellikle bir işin ne kadar sürmesi gerektiğine dair standartları vardır. Genellikle bu, tasarım ve mühendislik aşamasında belirlenir, ancak iş atölyede meyve vermeye başladığında bu genellikle değişir. Bu standartlar genellikle temel fiyatlandırmayı ve zamanlamayı gerektirdiğinden, beklenen ve gerçek iş süresi arasında sorunlara neden olabilir.
Fabrika otomasyon yazılımı, beklenen iş standartlarını yönlendirmek için gerçek performans verilerini kullanır ve bunları iş akışları aracılığıyla sürekli olarak günceller. Üretim ekipmanınızla bağlantı, verileri işlemenize ve üretim sürenizin gerçekte ne olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.
Başarı Mühendislik 15 yıldan beri uzman ekibiyle işletmeler için yazılım çözümleri üretmektedir. İşletmenizi günümüz teknolojisine uyarlamak ve işlemleri geliştirmek için ihtiyaç duyacağınız kaynaklar ve daha fazlası için +90 216 4697450 telefon numarası ve sales@iosphere.com.tr mail adresinden Başarı Mühendisliğe ulaşabilirsiniz.