Cisco , çip krizinin altı ay süreceğini söyledi

Spread the love

Cisco , Covid salgınının tetiklediği ve diğer faktörlerle şiddetlenen yarı iletken eksikliği nedeniyle üretimin ertelendiğini gördü.

Cisco’nun patronu, bilgisayar yongası kıtlığının bu yılın büyük bir bölümünde süreceğini söyledi.

cisco çip krizi büyüyor

Cisco başkanı Chuck Robbins BBC’ye şunları söyledi: “Kısa vadeyi atlatmak için altı ayımız olduğunu düşünüyoruz.

“Sağlayıcılar daha fazla kapasite geliştiriyor. Ve bu, önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde daha iyi ve daha iyi olacak.”

5G, bulut bilişim, nesnelerin interneti ve yapay zeka dahil olmak üzere. Teknolojideki ilerlemeler talepte büyük bir artışa yol açtığından. Kapasitenin bu şekilde genişletilmesi çok önemli olacaktır.

Mr Robbins, tartışmaya ağırlık veren en son teknoloji patronudur ve. Cisco’nun sistemlerini kullanan internet trafiğinin% 85’i ile onun görüşü önemlidir.

Cisco sorun büyük diyor

“Şu anda, bu büyük bir sorun” diyor, “çünkü yarı iletkenler neredeyse her şeye giriyor.”

Görünüşte doyumsuz talep, büyük ABD’li üretici Intel’in. Arizona’daki iki yeni tesis de dahil olmak üzere üretimi önemli ölçüde genişletmek için. 20 milyar dolarlık (14,5 milyar sterlin) bir plan açıklamasının nedenidir.

Yatırım firması Wedbush Securities’de bir teknoloji analisti olan. Dan Ives’e göre, mevcut “talep muhtemelen herkesin beklediğinden% 25 daha yüksek”.

Kıtlık önümüzdeki üç ila altı ay için bir sorun olacak olsa da. Teknoloji hisse fiyatları iyi gidiyor. Çünkü yatırımcılar ürünleri için artan uzun vadeli talebe odaklanıyorlar.

Biden konuyu önemsedi

ABD Başkanı Joe Biden de bunu uzun vadeli bir mesele olarak görüyor. Ve bu ay iş dünyasının liderleriyle bir Beyaz Saray zirvesini kullanarak. Ülkeyi bilgisayar çiplerinde dünya lideri yapmaya çağırdı. Çin ile ticaret ve teknoloji savaşının ortasında Beyaz Saray. Bunun “en önemli ve acil bir öncelik” olduğunu söylüyor.

biden toplantı yaptı

ABD merkezli Semiconductor Industry Association, küresel üretim kapasitesinin% 75’inin Doğu Asya’da olduğunu söylüyor. Tayvanlı TSMC ve Güney Koreli Samsung baskın oyuncular.

Avrupalı ​​politikacılar ayrıca, kısmen Çin’in. Tayvan ile yeniden birleşme arzusuyla ilgili endişelerden kaynaklanan bir görüş olarak. Yerel olarak daha fazla çip yapılmasını istiyor. Bu arada Çin yeni teknolojiyi güçlendirmek için. Çip yurt içi talepte büyük bir artış gördü. Ancak küresel üretim kapasitesinden yalnızca küçük bir paya sahip.

Bay Robbins şöyle diyor: “Birden fazla kaynağınız olduğu sürece, nerede üretildikleri önemli değil.”

TSMC, dünyanın en büyük fason imalatçısı konumunu sürdürme niyetinde görünüyor. Ve önümüzdeki üç yıl içinde kapasitesini genişletmek için 100 milyar dolar harcıyor .

Bu hafta kurucusu Morris Chang, Tayvan hükümetine. Büyük hükümet sübvansiyonlarına rağmen, ABD veya Çin’den daha iyi bir çip üretme konumunda olduğunu savunarak , Tayvan hükümetini ” onu sıkı sıkıya tutmaya ” çağırdı .

tayvanda su tankerlerinin çip fabrikalarına desteği

Coronavirüs etkisi

Çip kıtlığı, koronavirüs salgını nedeniyle arttı. İlk başta, birçok şirket cips siparişlerini kesti, talebin düşeceğini düşünerek tedarikçilerin kapasiteyi düşürmesine neden oldu. Bununla birlikte, pandemi sırasında tüketici elektroniğine olan talep arttı.

Sorunlar, yarı iletken bir fabrikada çıkan bir yangın ve hava durumu sorunları dahil olmak üzere. Bir dizi başka faktör tarafından daha da kötüleştirildi.

Danışmanlık şirketi Eurasia Group’ta jeo-teknoloji uygulamasına liderlik eden Paul Triolo’ya göre. Bu, “kuşaksal teknolojik değişimle birleştiğinde endüstri için benzeri görülmemiş bir durum yarattı”.

Cisco, diğer şeylerin yanı sıra bilgisayar çipleri tasarlayan Acacia Communications’ın. 4,5 milyar dolarlık satın alımını kısa süre önce tamamladı. Bay Robbins, Cisco’yu kendi çiplerini yapmaya başlamak için bir fırsat olarak kullandığını söyledi.

“Biz yarı iletken bir fabrika şirketi değiliz. Bu yüzden bunu yapmak bizim için temel bir yetkinlik değil. Bu yüzden bu alanda oynayan şirketlerin çok daha donanımlı olduğunu düşünüyoruz, onlarla çok yakın çalışıyoruz.”

Çip üretim tesislerinin yüksek maliyeti. Neredeyse tam kapasitede çalıştıkları anlamına gelir ve bu nedenle artan talebi karşılamak zaman alacaktır.

Bay Triolo’ya göre bu talebin boyutu “net değil”. Diğer büyük teknoloji satıcıları gibi. “Cisco’nun ekipmanı, bir dizi yarı iletken için büyük ölçüde güvenilir tedarik zincirlerine dayandığını” söylüyor.

Eksiklikler, “şirketler tarafından envanter oluşturmak için parça siparişi vermeleri. Ve tekrar eksik kalma korkusuyla daha da kötüleştiğini” söylüyor.

Fabrika yangını, bilgisayar çipi tedarik krizini tırmandırıyor.